پیلوت یا پایلوت به فضایی در طبقه همکف یک ساختمان گفته می شود که توسط دیوار محصور شده باشد. در واقع پیلوت را می توان اتاقی برای سرایدار یا افرادی که توانایی عبور مرور از پله های ساختمان را ندارند در نظر گرفت. البته در هر ساختمانی نمی توان از پایلوت استفاده نمود. در واقع پایلوت هم دارای مزایا و هم معایبی می باشند که در این مقاله سعی داریم آن را مورد بررسی قرار دهیم.

کاور طراحی پیلوت

مزایای پیلوت

همانطور که گفته شد پیلوت ها به منظور جلوگیری از استفاده از پله توسط افراد مسن یا پیر مورد استفاده قرار میگیرد. از این رو مهم ترین مزیت آن هم سطح بودن با حیاط خانه می باشد. همچنین برای خانه های که طبقات بیش از 5 دارند وجود یک سرایدار برای خانه می تواند کمک کننده باشد. از این رو میتوان از اتاق همکف به عنوان اتاق سرایدار استفاده نمود. پس مزیت دوم آن را میتوان تامین محل برای افراد غیر از ساکن در ساختمان نامید. همچنین به دلیل قرار گیری در حیاط دسترسی آسان تری به آن می باشد و تمام اعضای ساختمان به راحتی می توانند با آن جا ارتباط برقرار کنند.

طراحی پایلوت با استفاده از ترموود

معایب پایلوت

علاوه بر مزایایی که برای پایلوت ها بیان شدن این فضا دارای معایبی نیز می باشد. اولین مورد این می باشد در خانه های شمالی یا خانه هایی که حیاط ندارند نمی توان از پیلوت استفاده نمود. یکی دیگر از موارد می توان به بحث زیبایی شناختی اشاره نمود که وجود پیلوت در حیاط از زیبایی ساختمان می کاهد. و همچنین دست طراحان در طراحی منظر نیز بسته می شود.

همچنین ساکنین پیلوت از تراس برخوردار نمی باشند و دیگر طبقات که تراس دارند به صورت کامل به این خانه اشراف دارند که می تواند باعث مزاحمت برای افراد ساکن پیلوت شود. همنچنین نمیتوان از مواردی مانند تراس سبز، هوم گاردن برخوردار بود. از سوی دیگر ساخت پایلوت از محل پارکینگ می کاهد و در مواردی به صورت کامل محل پارکینگ را اشغال می کند از این رو باید پارکینگ را به طبقه زیرین ساختمان انتقال داد که برای این کار نیاز به صرف هزینه و ایجاد رمپ و دیگر موارد می باشد. در حالت کلی با توجه به این که معایب پیلوت بیشتر از مزایای آن می باشد می توان گفت وجود پایلوت یک بخش ضروری و حیاتی برای ساختمان نمی باشد.

استفاده از رمپ جهت جابجایی پارکینگ برای ساخت پایلوت

کاربرد پایلوت ها

 کاربرد اصلی پیلوت حذف پله برای افراد سالمند یا افرادی که مشکلات حرکتی دارند می باشد. در این حالت به دلیل اینکه پایلوت در طبقه همکف قرار میگیرد این افراد می توانند بدون به زحمت افتادن و مستقیما از آن استفاده نمایند. از دیگر موارد که پیشتر به آن نیز اشاره شده بود به عنوان اتاق سرایدار که میتواند ساکن آن شود نام برد. در این حالت سرایدار به پایلوت نقل مکان کرده و همه افراد ساکن ساختمان می توانند از طریق طبقه همکف به آن دسترسی داشته باشند. در دیگر موارد و در ساختمان های بزرگ که نیاز به تیم مدیریتی ساختمان می باشد از پایلوت به عنوان اتاق مدیریت برای برگذاری جلسات و دیگر موارد استفاده می شود.

در حالت کلی می توان گفت پیلوت برای خانه های جنوبی، ساختمان های بزرگ که ساکنین زیاد دارند و یا ویلاها مناسب می باشد زیرا ابعاد یک پایلوت می تواند اندازه یک خانه معمولی بود که در ورودی ساختمان قرار می گیرد.

طراحی پیلوت برای ویلا

طراحی پیلوت و ساخت پایلوت

در ابتدا پیش از بررسی طراحی پیلوت ابتدا به این نکته می توان اشاره نمود که پارامترهایی مثل هزینه و شرایط و امکانات سنجیده شود. در بعضی از موارد با بررسی این موارد از طراحی پیلوت صرف نظر می شود و ساخت پایلوت کاملا منتفی می شود. از نکات مهم در طراحی پایلوت می توان به ارتفاع پایلوت اشاره نمود که از کف آن تا زیر سقف 2.4 متر است. برای پارکینگ هایی که مساحت بیش از هزار متر مربع دارد ارتفاع پیلوت می تواند تا 2.5 متر باشد. همچنین فونداسیون آن می تواند 60 سانتی متر تا زیر گذر باشد.

در ساخت پیلوت نیز عواملی مانند طراحی، محل قرارگیری پایلوت و پتانسیل زمین از اهمیت بالایی برخووردار است. همچنین به منظور انجام آن حتما باید مراحل قانونی و گرفتن جواز شهرداری انجام شده و در حالت کلی نیز می توان با معمار های زبده جهت ساخت مشورت نمود.

طراحی پایلوت دوبلکس

انواع پیلوت

پایلوت ها بر اساس محل قرار گیری و ارتفاع به سه دسته پیلوت عادی، نیم پیلوت و پیلوت دوبلکس تقسیم بندی می شوند. در نیم پایلوت مقداری از پیلوت در زیر زمین قرار گیرفته تا هم فضای کمتری اشغال نماید و هم از زیبایی ساختمان کاسته نشود. در این حالت پس از قرار عبور از چند پله وارد محیط نیم پایلوت می شوید. در حالت دوبلکس نیز ترکیبی از پیلوت عادی و نیم پایلوت می باشد.

نیم پیلوت ساخته شده در یک ساختمان

سخن پایانی

همانطور که گفته شد در کنار کاربرد و مزایای پایلوت ها، این بناها از معایبی نیز برخوردار می باشند. این معایب باعث می شود که ساخت پایلوت به صورت کامل منتفی شود. لذا جهت ساخت پیلوت باید هزینه و امکانات در ابتدا سنجیده شده و با افرادی که در زمینه معماری تخصص دارند مشورت شود. از این رو در ابتدا تمام موارد به صورت کامل بررسی و سپس اقدام به طراحی و ساخت پایلوت شود.

شرکت چوب و چکش یکی از شرکت های معتبر و با تجربه در زمینه معماری می باشد از این رو افتخار دارد در صورت نیاز به مشاوره در زمینه طراحی و ساخت پیلوت با مشاوران این شرکت تماس گرفته و از مشاوره آن ها بهره مند شوید.

4 پاسخ

تعقیب

  1. […] به عنوان یکی از رکن های مهم در زیبا نمودن روف گاردن، پیلوت، هوم گاردن  و یا در حالت کلی محوطه سازی شود. آلاچیق ها […]

  2. […] با توجه به زندگی آپارتمانی امروزه بخش از پارکینگ یا پیلوت را به این منظور اختصاص داده تا علی رقم فضای کمی که […]

  3. […] سان روم گاردن می تواند در ورودی ساختمان و یا به عنوان پیلوت استفاده […]

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *