اکثر افراد با شنیدن واژه ترموود آن را فقط به یک صورت در نظر میگیرند. در صورتی که انواع ترموود بر اساس دسته بندی های مختلف موجود می باشد. علت دسته بندی ترموود را می توان به دلیل نوع و کاربرد های آن بیان نمود. زیرا بر اساس نوع چوب مورد استفاده و یا نحوه برش زدن آن می تواند در محل های گوناگون مورد استفاده قرار گیرد. از این رو آشنایی با انواع ترموود می تواند باعث شناخت بیشتر این نوع چوب شده و بتوان بر اساس نوع آن در محل مناسب از آن ها استفاده نمود.

انواع ترمووود فلاور باکس

انواع ترموود

در حالت کلی انواع ترموود را می توان بر اساس دسته بندی های گوناگون بیان نمود. به عنوان مثال در بعضی موارد بر اساس نوع بافت چوب و یا درحالت کلی بر اساس نوع درخت می توان این تقسیم بندی را انجام دهیم. در حالت دیگر بر اساس خصوصیات فیزیکی چوب که می تواند در امر انتخاب چوب بر اساس کاربرد آن تعیین کننده باشد دسته بندی را انجام داده و در نهایت بر اساس نوع برش و شکل قرارگیری چوب ترموود می توان دسته بندی انواع چوب ترموود را انجام دهیم. در موارد زیر به صورت کامل به هر یک از این دسته بندی ها می پردازیم.

انواع ترمووود فلاور باکس

انواع ترموود بر اساس بافت چوب

انواع ترموود را بر اساس نوع بافت چوب می توان به دو دسته نرم چوب و سخت چوب دسته بندی نمود. نرم چوب ها معمولا چگالی پایینی داشته و فاصله مولکولی ذرات آن به هم نزدیک می باشد. معمولا از درختان برگ سوزنی برای نرم چوب ها استفاده می شود. از مهم ترین موارد درختان برگ سوزنی می توان به صنوبر، کاج و سرو اشاره نموده که ویژگی بارز همه آن ها همیشه بهار بودنشان می باشد. این درختان به دلیل سبک بودن چوبشان به دلیل کم بودن رطوبت که به خاطر فاصله مولکولی کم ایجاد شده بسیار ارازن تر از سخت چوب ها می باشند. از دیگر ویژگی آن ها عدم وجود گره در این چوب ها بوده که یک سطح یک دست را می توانند ایجاد کنند. از این رو مناسب نمای ساختمان برای ایجاد یک نمای چوبی می باشند.

انواع ترموود

سخت چوب ها از سوی دیگر از درختان برگ پهن بوجود می آیند که به دلیل داشتن تنوع زیاد در طرح و رنگ و همچنین داشتن گره و رگه های مختلف باعث منحصر به فرد شدن آن ها می شود. این چوب ها معمولا قیمت بالایی داشته و معمولا در مبل سازی و مواردی از این دست بکار گرفته می شود. از مهم ترنی آن ها می توان به درخت ون و ترموود اش Ash اشاره نمود و دیگر موارد شامل صنوبر، بلوط، ترموود زبان گنجیشکی، هامون و گیلاس می باشد. این درختان مناسب ایجاد کف چوبی و مواردی از این دست می باشند.

انواع مختلف ترموود

انواع ترموود بر اساس خصوصیات فیزیکی

یکی دیگر از دسته بندی ها بر اساس خصوصیات فیزیکی چوب ترموود می باشد. در این حالت مهم نیست که بافت آن از نوع نرم چوب یا سخت چوب باشد بلکه انواع ترموود در این دسته بندی به صورت Thermo-S و Thermo-D تقسیمم بندی می شوند. در دسته Thermo-S که مخفف Stability به معنای با استقامت می باشد رطوبت موجود در چوب 6 تا 8 درصد بوده و دمای تولید آن ها نهایتا 190 درجه است. این نوع تولید چوب بر اساس استاندارد EN-311 انجام شده و در رده 3 از نظر مقاومت در شرایط طبیعی قرار میگیرند. این نوع چوب برای مواردی که در معرض خطرات زیاد قرار داشته و در محیط باز مانند نمای ساختمان می باشد بسیار مناسب بوده و می تواند ساختار خود را در شرایط سخت حفظ نماید.

دسته بندی ترموود

در دسته بندی دیگر Thermo-D که مخفف Durability است و به معنی با دوام است قرار دارد. در این حالت نیز رطوبت بین 5 تا 6 درصد بوده و حداکثر دمای وارد شده در مرحله حرارت دهی برابر 212 درجه سانتی گراد است و همچنین این روش نیز بر اساس استاندارد EN-311 بوده و بر اساس مقاومت در رده 2 قرار میگیرد. این نوع از چوب از دوام بالایی برخوردار است و مناسب برای مواردی است که نیاز دارین در طولانی مدت از چوب بیشترین استفاده را ببریم.

انواع چوب ترمو بر اساس نحوه برش و قرارگیری

در این دسته بندی بر اساس قرارگیری ترموود ها در کنار هم و همچنین نحوه برش آن ها دسته بندی صورت میگیرد. در حالت کلی دسته بندی بر این اسا را می توان به سه صورت ترموود SHP، ترموود UTS ، ترموود UTV، ترموود UYL و ترموود Deck دسته بند نمود. در شکل زیر انواع برش ها بر اساس نوع آن ها و مقاطع مختلف آن نشان داده شده است.

کاور انواع ترموود

 

2 پاسخ

تعقیب

  1. […] که قرار است ترموود اجرا شود، نوع سازه، نوع زیرسازی، نوع ترموود و محل قرارگیری ترموود ها متغیر می باشد. با توجه به هزینه […]

  2. […] و دیگر موارد می تاونید به دو مقاله چوب فرآوری شده و انواع ترموود مراجعه […]

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *