نمای ساختمان امروزه به عنوان یک ویترین از درون ساختمان می باشد. به همین دلیل طراحان ساختمان همیشه در تلاش برای ساخت نمایی زیبا و منحصر به فرد می باشند. در میان انواع نماهای ساختمان، نمای چوبی ساختمان می تواند علاوه بر زیبایی و منحضر به فرد نمودن نما باعث افزایش مقاومت و دوام نمای شود. از این رو در این مقاله به بررسی نما چوبی ساختمان پرداخته و از جنبه های مختلف آن را بررسی می کنیم.

نما چوبی زیرین یک ساختمان

کاربرد نما چوبی

پیش از پرداختن به مزایا و معایب ساختمان این نکته قابل بیان است که در جاهایی که آلودگی و گرد و خاک زیادی در هوا می باشد استفاده از نمای چوبی توصیه می شود. زیرا نسبت به دیگر نماها کمتر آلودگی را به خود جذب نموده و به سهولت قابل تمیز نمودن است. همچنین در شرایطی که تغییرات آب و هوایی شدید می باشد نمای چوبی به دلیل تغییر شکل کم (مخصوصا در صورت استفاده از ترموود) گزینه ای مناسب برای نمای ساختمان می باشد.

از دیگر موارد استفاده از نما چوبی می توان به این مورد اشاره نمود که نمای چوبی حس طبیعی بودن را به ساختمان بخشیده و با استفاده از طرح و نقش های موجود بر روی چوب ساختمانی کاملا منحصر بفرد را برای شما بوجود می آورد. همچنین استافده از کامپوزیت وود پلاست یا استفاده از رنگ گیاهی برای رنگ آمیزی چوب می تواند حس متفاتی را به نما القا نماید.

نمای چوبی ساختمان چوب و چکش

مزایای نمای چوبی

چوب های ترموود برای نمای ساختمان مزایای بیشماری دارند و باعث ایجاد یک نمای لاکچری می شود. همچنین برای انجام آن نیاز به زیرسازی ترموود می باشد. نمای ترموود می تواند بر اساس مواد زیر مورد استفاده قرار گیرد که در ادامه بیان شده است.

  1. تنوع در طرح، نقش و رنگ
  2. استفاده از متریال طبیعی و زیست تخریب پذیر
  3. در صورت استفاده از ترموود ضد آب و رطوبت می باشد.
  4. مقاومت و دوام بالا در هنگام تغییرات آب و هوایی
  5. زیبا و منحصر بفرد
  6. عایق حرارتی و صوتی
  7. سبک بودن
  8. انعطاف پذیری بالا
  9. نسبت ابعادی ثابت
  10. سهولت در نصب
  11. مقاومت در برابر سایش
  12. قابل شست و شو
  13. رنگ پذیر
  14. تعویض آسان

نمای چوبی ترمووود زیبا

معایب نمای چوبی

  1. قابل اشتعال
  2. تغییر رنگ در صورت قرارگیری در معرض نور فرابنفش
  3. کاهش مقاومت مکانیکی
  4. هزینه بالا
  5. قطع درختان و از بین رفتن جنگل ها

انواع چوب مورد استفاده در نمای چوبی

چوب های بکار رفته در نمای چوبی به دو حالت چوب های نرم که شامل درختانی با برگ های سوزنی مانند صنوبر، کاج و چوب درختان پهن برگ شامل چوب اش و ون می باشد. تفاوت این چوب ها را در تراکم بافت چوبی و فاصله مولکولی متفاوت می باشد.

عوامل موثر در کیفیت چوب ترموود

  1. مواد اولیه سازنده چوب
  2. میزان حرارت در فرایند ایجاد ترموود
  3. نحوه عملیات ترموود

نمای چوبی دو رنگ با استفاده از ترموود

استاندارد های مهم استفاده از چوب زیرساز در نمای ساختمان

  1. روش برش چوب
  2. نحوه قرار گیری چوب زیرساز
  3. فاصله چوب ها از همدیگر
  4. روش پیچ کردن چوب به زیرساز
  5. فاصله پیچ ها از همدیگر
  6. نوع چوب زیرسازی
  7. فاصله پیچ اول تا سر الوار
  8. جنس پیچ مورد استفاده

نکات مهم در نصب نمای چوبی

  1. زیر سازی مناسب
  2. ضخامت مناسب زیرسازی
  3. نکات زیر سازی

در حالت کلی زیرسازی ترموود یکی از موارد فنی در زمینه استفاده از ترموود در نمای ساختمان می باشد. از این رو به صورت مجزا در یک مقاله به بررسی نحوه زیرسازی ترموود پرداخته شده است. در حالت کلی می توان گفت زیر سازی به دو صورت فلزی و سیمانی صورت گرفته و می تواند بر اساس نوع کاربرد از یکی از آن ها استفاده نمود.

شرکت چوب چکش یکی از با سابقه ترین شرکت های در زمینه ترموود قزوین می باشد. لذا در صورت نیاز به هرگونه مشاوره در زمینه ترموود می توانید با کارشناسان شرکت تماس گرفته و توصیه و مشاوره مورد نیاز را دریافت نمایید.

نمای چوبی زیبا ساخته شده توسط شرکت چوب و چکش

5 پاسخ

تعقیب

  1. […] می ‌تواند شامل استفاده از طرح های سنتی، کاشی کاری، نمای چوبی و حتی شیشه های رنگی که نمادی از هنر ایرانی است استفاده […]

  2. […] کلی می توان از ترموود یا کامپوزیت وود پلاست برای ایجاد نمای چوبی استفاده نموده و یا استفاده از گیاهان تزئینی رونده باعث […]

  3. […] ایجاد کنند. از این رو مناسب نمای ساختمان برای ایجاد یک نمای چوبی می […]

  4. […] فعالیت می نماید. به منظور دریافت مشاوره و یا اجرای نمای چوبی، کفپوش و دیگر موارد با استفاده از چوب ترمو می توانید با […]

  5. […] طرح های خاص می باشند و یا استفاده از ترموود جهت ساخت نمای چوبی به راحتی می تواند بر لاکچری شدن آن تاثیر گذار باشد. […]

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *