نمای سبز Green Facade همانطور که از نام آن مشخص است به نمایی اتلاق می شود که توسط گیاهان رونده پوشانده شده باشد. در این حالت بر اساس روش هایی که وجود دارد گیاه بر روی استراکچر و یا خود نما رشد نموه و کل سطح آن را می پوشاند. در اکثر موارد دیوار سبز با نمای سبز اشتباه گرفته می شود. از این رو در این مقاله به بررسی تفاوت دیوار سبز و نمای سبز پرداخته و مزایا و معایب این روش را بیان می کنیم. در صورت نیاز به آشنایی با دیوار سبز می توانید به بخش دیوار سبز مراجعه نمایید. همچنین بخش نمای ساختمان نیز به صورت کامل این موضوع را پوشش داده و می توانید با انواع و مزایای نمای ساختمان آشنا شوید.

نمای سبز کاور

تفاوت دیوار سبز و نمای سبز

همانطور که گفته شد به دلیل ویژگی ظاهری مشابه بین نما سبز و دیوار سبز در بعضی مواقعاین دو با هم اشتباه گرفته می شود. در حالت کلی دیوارسبز به دیواری اتلاق می شود توسط باکس های مخصوص که روی یک سازه قرار گرفته شده است می باشد. در دیوار سبز هر طبقه توسط یک یا چند باکس از بقیه طبقات جدا شده است و از گیاهان تزئینی در آن استفاده می شود.. در صورتی که در نمای سبز از گیاهان رونده یا آویز استفاده شده و همه آن ها در یک سطح رشد می نمایند. که این حالت بر روی سیستم آبیاری آن ها و رسیدگی به آن ها تاثیر گذار است.

استفاده از نمای سبز بخش بندی شده

همچنین در دیوار سبز به هر دلیل یکی از گیاهان از بین رود به راحتی می توان آن را جدا نموده و جایگزین کرد. این کار برای نمای سبز خود را به گونه ای دیگر نشان می دهد. به این صورت که باید تمام آن بخش که خراب شده از روی سازه باز شده و تعویض شود.

انواع نمای سبز

نمای سبز را می توان بر دو دسته بندی بیان نمود. در دسته اول بر اساس اتصال گیاهان با نما می باشد و در دسته بندی دوم بر اساس نوع گیاه و محل قرار گیری گیاه می باشد که در دو مورد را در ادامه مورد بررسی قرار می دهیم.

دسته بندی نما سبز بر اساس سازه

نمای سبز می تواند بر اساس نوع سازه به سه دسته تقسیم شود. در حالت اول که نمونه سنتی آن می باشد گیاه مستقیما بر روی دیوار رشد کرده و سطح آن را می پوشاند. این روش در حالت معمول در بعضی مواقع اتفاق می افتد و نیاز نگه داری خاص و یا انجام فرایندی خاص ندارد. البته این روش به دلیل جذب رطوبت محیط و تر نمودن دیوار می تواند باعث تخریب دیوار در طولانی مدب شود.

در حالت بعدی با فاصله ای بسیار کم یک سازه چوبی بر روی دیوار نصب شده که محلی برای رشد و حرکت گیاهان بوجود می آورد. این حالت نیز به دلیل وزن بالای سازه چوبی و همچنین هزینه بالا و نگه داری مداوم چوب ها به دلیل پوسیدگی امروزه کمتر مورد استقبال قرار میگیرد. در این روش یک سازه چوبی که با توری فلزی پوشانده شده گیاه با حرکت در بین آن رشد می نماید.

امروزه مهم ترین روش برای ایجاد نمای سبز استفاده از روش کابل می باشد. در این روش یک ساپورت در ابتدا و انتهای مسیر نصب شده و بین دو ساپورت به صورت منظم کابل هایی برای هدایت گیاهان نصب می شود. این روش موثر ترین و ارزان ترین روش بوده که امروزه برای تولید نمای سبز مورد استفاده قرار میگیرد.

در حالت کلی دسته بندی به سه زیر مجموعه زیر خلاصه می شود:

·       دیواری

·       چوبی

·       کابلی

دسته بندی نمای سبز بر اساس نوع گیاهان

یکی دیگر از دسته بندی ها بر اساس نحوه قرارگیری و نوع گیاه می باشد.  در حالت اول گیاهان بر روی زمین کاشته شده و خودشان بر اساس خاصیت روندگی که دارند شروع به حرکت نموده و به سمت بالا حرکت می کنند. این حالت یکی از قسمت هایی است که به راحتی می توان تمایز بین دیوار سبز و نماسبز را نشان دهد. در این حالت ریشه گیاهان به صورت کامل در خاکی که در سطح زمین قرار دارد قرار گرفته که آبیاری آن ها را تسهیل می بخشد.  مهم ترین گیاهان بالاروند در نمای سبز شامل موچسب و پاپیتال می باشد.

انواع نمای سبز

گیاهان رونده نیز مانند گیاهان بالا روند بوده با این تفاوت که ظرافت بیشتری داشته و برای حرکت نیاز به یک سازه دارد. در صورتی که گیاهان بالا رونده خودشان می توانند با استفاده از پیدا کردن یک مسیر حرکت خود را ادامه دهند. از مهم ترین گیاهان روند می توان به کلماتیس و پیچ گلیسین اشاره نمود.

آخرین روش نیز با استفاده از فلاور باکس و گیاهانی که توانایی آویزان شدن دارند استفاده می شوند. در این روش فلاور باکس بر روی سقف قرار گرفته و گیاهان با اویزان شدن و حرکت به سمت پایین سطح نما را می پوشانند. این روش در حالتی که روف گاردن بر روی سقف قرار داشته باشد خیلی موثر تر خواهد بود. زیرا همزمان با آبیاری بام سبز می توان فلاور باکس ها را هم آبیاری نمود.

انواع نمای سبز مورد استفاده برای ساختمان

این روش نیز از سه قسمت تشکیل شه است که به صورت خلاصه شامل:

·       گیاهان رونده به بالا

·       گیاهان روند

·       گیاهان آویزی

مزایا نمای سبز

وجود نمای سبز مزایای بیشماری شامل خنک نمودن محیط اطراف که منجر به کاهش انرژی، افزایش روحیه ساکنین به دلیل ارتباط بیشتر با منابع گیاهی، افزایش رطوبت هوا، کاهش آلودگی صوتی و محیط زیستی، عایق حرارتی، ایجاد زیبایی بصری، کاهش هزینه ساخت بنا به دلیل عدم نیاز به استفاده از سنگ های زینتی و پوشاندن آن و افزایش ارزش افزوده بنا می شود. ایجاد یک نمای لاکچری بر روی ساختمان از دیگر مزایای این روش می باشد.

طراحی نمای سبز برای یک ساختمان تجاری

معایب نمای سبز

علی رقم مزایای گفته شده برای نما سبز، این حالت دارای معایبی نیز می باشد که شامل آسیب رساندن به دیوار در طولانی مدت، زمان بر بودن رشد و رسیدن به مرحله نهایی، نیاز به نگه داری دائمی و طاقت فرسا، عدم قابلیت جا به جایی، افزایش حشرات و جانوران در اطراف نما، ایجاد ظاهر نامطلوب در فصول سرد سال، نیاز به طراحی و اجرا توسط افراد مجرب که ممکن است هزینه بر باشد، عدم بازگشت پذیری زیرا معمولا در زمان استفاده از نمای سبز سنگ زیرین آن دیگر تزئینی و گران و زیبا  نمی باشد و در مواردی که نیاز باشد این سازه از روی نما برداشته شود با ظاهری نامطلوب همراه خواهد بود.

فلاورباکس رونده رو به بالا با استفاده از سیم

هزینه

هزینه اجرای یک نمای سبز به عوامل مختلفی بستگی دارد. این پارامتر ها شامل ارتفاع ساختمان، مساحت قسمت نماسازی، متریال و گیاهان مورد استفاده، نوع نمای سبز بر اساس نوع سازه و یا نوع گیاه مورد استفاده و تبحر و تجربه طراح و مجری دارد.

شرکت چوب و چکش، یکی از شرکت های فعال و با سابقه در زمینه نماسازی و ساخت نمای سبز می باشد لذا برای استعلام قیمت و یا گرفتن مشاوره در زمینه طراحی و اجرای نمای سبز قزوین و تهران می توانید با ما در ارتباط باشید.

نمای سبز از نوع فلاورباکس

نمای سبز یک دست ساختمان

6 پاسخ

تعقیب

  1. […] بالا رفتن از دیوارهای خارجی نمای ساختمان که به آن ها نمای سبز میگویند و حتی فنس های سبز تفاوت دارند. در دیوارهای […]

  2. […] به نمای ساختمان مورد استفاده قرار دهید. استفاده از نمای سبز یکی از زیبا ترین و در عین حال مقرون به صرفه ترین روش های […]

  3. […] دیوار سبز می باشد که به دلیل مشابهت با فنس سبز و یا نمای سبز معمولا با آن ها اشتباه گرفته می شود. این نوع از دیوار بر […]

  4. […] سبز در نگاه اول این ذهنیت را بوجود می آورد که باید از نمای سبز یا کلی گیاهان تزئینی در آن استفاده شده باشد. در صورتی […]

  5. […] معماران برخوردار شده است. در اکثر مواقع این دیوار ها را نمای سبز و فنس سبز اشتباه گرفته می شود که با تعریف دقیقی که […]

  6. […] می باشد. در این حالت می توان از نمای ساختمان لاکچری یا نمای ساختمان سبز به جای نمای قدیمی استفاده نمود. نمونه ای از این نوع […]

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *