اسکلت بتنی به سازه هایی گفته می شود که از جنس بتن ساخته شده و مسئولیت نگه داری کل سازه را بر عهده دارند. دلیل استفاده از اسکلت بتنی نسبت به دیگر اسکلت ها مانند اسکلت های فلزی می تواند به دلیل کاهش فرسایش در اثر انبساط و انقباض و یا مسائل مالی باشد. البته استفاده از این نوع اسکلت علاوه بر مزایا معایبی نیز دارد که در این مقاله به بررسی آن ها پرداخته و دلایل کافی و نحوه استفاده از این اسکلت را برای شما آماده نموده ایم.

نمایی از ستون ها و تیر های اسکلت بتنی کاور

اسکلت بتنی چیست

اسکلت بتنی را می توان همان سازه های بتنی دانست که در این حالت می تواند در بخش های مختلف ساختمان سازی و حتی عمرانی مورد استفاده قرار گیرد. به عنوان مثال در بخش عمرانی جهت ساخت زیر سازی های شهری، مترو ها، پل ها، پاساژ ها و یا المان های شهری می توان از اسکلت بتنی استفاده نمود. همچنین در موارد ساختمانی می توان از اسکلت های بتنی در انواع پله ها، ستون ها، سقف ها، فونداسیون، کفسازی، تیرهای اصلی و فرعی، استخر ها، زیرسازی ترموود و پدستال استفاده نمود.

ساختمانی با استفاده از بتن

در حالت کلی استفاده از اسکلت بتنی همراه با مزایا و معایبی می باشد که به منظور کاهش این مزایا و معیاب می بتون از حالت های ترکیبی مانند آرماتور بندی نیز استفاده نمود. برای آشنای با فرایند آرماتور بندی و همچنین آشنایی کامل با این بخش می توانید به بخش آرماتور بندی مراجعه نمایید.

نمایی از اسکلت بتنی

مزایای اسکلت بتنی

اسکلت بتنی دارای مزایای بیشماری می باشد. از مهم ترین مزیت های این سازه می توان به افزایش مقاومت و استحکام سازه به دلیل استفاده از بتن اشاره نمود. زیر به همپیوستگی بتن ها می تواند باعث ایجاد یک ترکیب بسار قوی و مقاوم شود. همچنین این روش انعطاف بالا تری داشته و به راحتی می بتوان به آن ها شکل داد. از این رو در مواردی که نیاز به سازه های غیر متعارف و یا نا متقارن می باشد بهتر است از سازه های بتنی استفاده شود.

زیباسازی با استفاده از اسکلت بتنی

از دیگر مزیت های این روش میتوان به ارزان بودن این بتن اشاره نمود که باعث می شود با هزینه کمتر یک اسکلت بتنی محکم بوجود آید. دلیل ارزان بودن بتن در دسترس بودن مواد اولیه آن می باشد که امروزه به وفور در کشور ما مورد استفاده قرار میگیرد. همچنین مقاومت بالای اسکلت بتنی از دیگر ویژگی هایی می باشد که باعث محبوبیت آن شده است. در این حالت در زمان های اتش سوزی یا موارد مشابه آسیب کمتری به ساختمان وارد شده و همچنین در فصاول گرم نیز از انبساط و انقباض های ناگهانی نیز جلوگیری می شود.

استفاده ترکیبی از این اسکلت ها مانند آرماتور بندی و یا افزودن میکروژل باعث افزایش استحکام و عایق آب و رطوبت نمودن آن می شود. از این رو می توان از آن به عنوان عایق استخر نیز استفاده نمود.

شمایتیک اسکلت بتنی

معایب سازه بتنی

در کنار مزایای بیشمار اسکلت بتنی، این سازه های دارای مشکلاتی نیز میباشند. یکی از این مشکلات زمان بر بودن مراحل ساخت می باشد. زیرا آماده سازی بتن نیاز به صرف هزینه داشته و پس از بتن ریزی باید زمانی را جهت خشک و محکم شدن آن در نظر گرفت در صورتی که سازه های دیگر به راحتی و بدون مشکل ساخته و آماده می شوند.

بتن ریزی در اسکلت بتنی

از دیگر معایب استفاده از سازه های بتنی وزن بالای این سازه ها می باشد که نیاز به استفاده از یک پی بزرگ تر و عمیق تر به منظور نگه داری این سازه می شود. همچنین سازه های سنگین در زمان زلزله می تواند آوار های سنگین تری به جای بگذارند که می تواند فرآیند امدادی و … را طولانی تر نمایند. همچنین نیروی کششی کمتری که اسکلت بتنی نسبت به اسکلت فلزی دارد باعث می شود که از بعضی جهت ها استحکام پایین تری نسبت به دیگر اسکلت ها داشته و نیاز است به صورت ترکیبی از آن ها استفاده شود.

نحوه کار بر روی اسکلت بتنی

مراحل اجرا ساختار بتنی

مراحل اجرای اسکلت بتنی شامل مواردی مانند گود برداری و تسطیح زمین، انجام فرآیند بتن مگر، قالب بندی و سپس آرماتور بندی، بتن ریزی فونداسیون و سپس زمان دادن جهت خشک و محکم شدن فونداسیون در مرحله اول است. پس از آن در مرحله دوم قالب ها را باز نموده آرماتور بندی ستون ها را انجام داده و بر روی ستون ها قالب بندی مورد نیاز انجام می شود. در این مرحله در صورت وجود پدستال در طراحی باید پدستال را نیز به همین صورت اجرا نمود.

شماتیک اسکلت بتنی پیش ساخته

تمام مراحل بالا شامل قالب بندی، آرماتور بندی، زمان دادن برای خشک شدن و سپس باز نمودن قالب هارا برای تیر های سقف نیز تکرار می کنند و در نهایت بتن ریزی سقف مانند موارد گفته شده انجام می شود.

قیمت اسکلت بتنی

همانطور که گفته شد هزینه مورد نیاز برای انجام یک سازه بتنی از دیگر روش ها ارزان تر می باشد. ولی ارزش آتی پایین تری دارد و نیاز به صرف میزان زیادی از مصالح ساختمانی برای آن می باشد. در حالت کلی قیمت ساخت یک اسکلت بتنی در وهله اول به نوع طراحی و محاسبات صورت گرفته بر روی آن مربوط بوده و سپس بر اساس نوع بتن بکار رفته و نحوه ترکیب بندی آن می بتوان قیمت های گوناگونی داشته باشد. در بعضی موارد به منظور کاهش زمان خشک شدن و کاهش حرارت ناشی از بتن لوله های آب سرد به دو صورت افقی و رایزر آب در مسیر قرار داده می شود تا با انتقال حرارت این فرآیند به درستی انجام شود. این حالت نیز می تواند باعث ایجاد هزینه اضافی شود.

نحوه ساخت بتن برای اسکلت بتنی

شرکت چوب و چکش یکی از شرکت های تخصصی در زمینه ساختمان و اسکلت بتنی قزوین و تهران بوده که می تواند در زمینه نحوه انجام، طراحی و محاسبات لازم در این زمینه به شما کمک نماید. از این رو جهت دریافت مشاوره لازم می توانید با متخصصین این شرکت تماس حاصل فرمایید.

4 پاسخ

تعقیب

  1. […] مانند قوطی کشی، آرماتور بندی و اسکلت بتنی از اهمیت برخوردار است. از این رو آن را می توان یکی از […]

  2. […] بتن قرار گرفته تا باعث تقویت مقاومت مکانیکی آن شود و یک اسکلت بتنی می سازد. انواع فلزات به کار رفته در این روش نوع تشکیل […]

  3. […] همچننین به دلیل قرار گیری بر روی سازه قدیمی و نداشتن یک اسکلت بتنی محکم تحمل وزن بالایی نداشته و فقط در بعضی موارد […]

  4. […] به افراد موجود بر روی آن اعمال نماید. البته این مورد به اسکلت بتنی اصلی ساختمان مربوط نمی باشد. در حالت کلی این رستوران ها […]

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *